Nečtěte bulváry! Jsou k Jen lži pomluvy!






Michael Jackson

13. srpna 2009 v 15:46 | Christina Jackson |  ♪ Michael Jackson ♪
KRÁL POPU (KING OF POP) MICHAEL JACKSON
29.srpna 1958 - 25.června 2009

Život a umělecká kariéra

Rodina patřila spíše k chudším.Matka Katarine byla uklízečka a
otec Joseph Walter Jackson jeřábník.
Michael vystupoval už od 4 let ve skupině The Jackson 5 se svými
staršími bratry,kterou založil jejich otec Joe, ještě před Michaelovým
narozením.Michael se k nim přidal v roce 1964.Brzy se stal nejmladším
leaderem skupiny,která měla několik názvů:1.Bratři Jacksnové
2.Jackson Five
3.The Jacksons

Traduje se historka, že když Jackson 5 cvičili doma taneční kroky na
vystoupení, otec seděl v křesle s páskem a pokaždé, když některý
ze synů pokazil choreografii, dostal výprask.Svou manželku bil taky.
Ta se sním potom rozvedla.
Skupina ale v žebříčcích stoupala stále výš a po podepsání kontraktu
s Motown (1968) se z bratrů Jacksonových staly mezinárodní
superhvězdy. Natočili tři desky, které hned ovládli americké hitparády.
Později, po odchodu Michaela ze skupiny1984, se stal benjamínkem
skupiny Randy Jackson.

Skupina prorazila v roce 1969 a první desku vydali, když bylo
Michaelovi 12 let.Souběžně s tím už tehdy odstartoval solovou
kariéru.Prvním jeho hitem byla (balada) "Got To Be There" 1972.
S Michaelem bylo bratrů 6,ale šestý se narodil později.
Místo školy jezdil na vystoupení s Jackson 5.
Jejich písnička byla např.I ll Be There.





Jackson 5


V r. 1977 začíná spolupracovat se skladatelem a producentem Quincy Jonesem
a objevuje se i v muzikálu The Wiz. Toto setkání je jedno z nejpřelomovějších v
celé hudební historii vůbec. Nevíme, zda by to, co mělo přijít, obstálo stejně dobře
bez něj, ale sám Michael Jackson prohlásil na Jonesovu adresu, že pokud nějaká
skladba něco potřebuje, pokud jí něco chybí, Quincy vždy ví co to je a přidá to tam.
Tato veleúspěšná dvojice začala pracovat na novém materiálu, který měl Jacksona
zbavit pověsti toho malého kluka s tím vysokým hlasem.

Období velkých sólových úspěchů začíná rokem 1979, kdy vychází album
Off The Wall, ze kterého vzejdou hity jako Don´t Stop ´Til You Get Enough
(1. příčka v USA, později i Grammy) a Of The Wall. Následují další hity -
Rock With You (1980) (1. příčka v USA), She´s Out Of My Life (1980)
a One Day In Your Life (1981) (1. příčka v Anglii). Sám Michael řekl, že toto
album bylo nesmírně důležité kvůli tomu, co se mělo teprve odehrát.

V roce 1982 začíná spolupracovat s Rodem Tempertonem a vzniká píseň
Thriller. Jen pro zajímavost, tento hit se původně jmenoval Stardust, ale
Jacksonovi se tento refrén nelíbil, protože prý nemá tak dobrý zvuk.Vznikl
také stejnojmenný 14ti minutový film. Z filmu byl vystřihnut taky skvělý 9ti
minutový videoklip.
Aby to vypadalo strašidelně, měl Michael kvůli natáčení žluté čočky. Trochu
ho tlačily, ale vypadalo to skvěle. Byl to nejdražší videoklip, co kdy prodal.
Stál tak přes 1 milion korun.

Velmi spontánně vznilk hit Billie Jean - a to při cestě v autě.Písnička byla
nazkoušená 90krát a vybrala se pouze jedna nejlepší verze.

Toto období doprovází další řada hitů - The Girl Is Mine (1982) (duet s Paulem
McCartneyem), Beat It (1983) (s kytarovým sólem Eddie Van Halena a skutečnýmy
gangstery, 1. příčka v USA), Wanna Be Startin´ Something (1983), Human Nature
(1983), Say Say Say (1983) (opět duet s Paulem McCartneyem, 1. příčka v USA).
Za rok 1983 si odnesl 8 cen Grammy. Alba se prodalo zhruba 50 milionů, společně
se singly něco málo přes sto milionů a dodnes zůstává nejprodávanjším a
nejúšpěšnějším albem všech dob.




Durham ‘Thrills the World’






Po přestávce se v r. 1984 spojuje s Jacksons a následuje obrovské turné Victory.
Toto turné mělo být potvrzením toho, že Jackson má neohrozitelnou pozici na
trůně popové hudby, nicméně později na jeho adresu řekl, že nebylo tak monu-
mentální jak původně chtěl a necítil se při něm moc dobře. Také má i hitový duet
s Mickem Jaggerem - State Of Shock. V následujícím roce skládá společně s Lionelem
Richiem charitativní píseň We Are The World a stává se též hlavním představitelem
ve filmu Kapitán EO. Jackson v té době kupuje vydavatelská práva na 250 skladeb
skupiny Beatles.

Spolupráce s Pepsi
V 80.letech Jackson spolupracoval s firmou Pepsi, která jej sponzorovala, a natočil
pro ní několik reklamních videí. Na jednom z nich, v němž zazněl hudební motiv
upravené skladby Billie Jean, se pracovalo za účasti úplné sestavy skupiny Jacksons,
a to 27. ledna 1984 v Shrine Auditorium v Los Angeles před 3 000 fanoušky. Chybnou
časovou koordinací došlo v Jacksonově těsné blízkosti k predčasnému odpálení pyro-
techniky, která byla součástí speciálních efektů reklamy. Došlo ke vznícení Jacksonových
vlasů, což umělec nezaregistroval a pokračoval v produkci. Po několika vteřinách plamen
uhasili Jacksonovi spoluhráči, přesto umělec utrpěl značné popáleniny 2. stupně na hlavě.
Jiné verze na motivy (Billie Jean a Bad) se již obešli bez komplikací.

V roce 1988 vychází jeho autobiografie Moonwalker. Stejně obrovsky úspěšné jako
předchozí desky je i album Dangerous. Toto album je podle mnohých je nejvyváženější,
nejdospělejší a nejucelenější v Michaelově kariéře. Vypadá to, jako by měl recept na
nadčasovost. Bylo by jedno kdyby tu desku vydal začátkem osmdesátých let nebo v
roce 2008, bude vždycky znít moderně a lidé se nad ním budou rozplývat. Z tohoto
alba se prosazují hity Black Or White (1992) (1. příčka v USA i v Anglii) a Remember
The Time (1992).

V r. 1993 získal další Grammy, tentokrát v kategorii legenda. Po vydání alba následuje
vskutku velkolepé turné. Má dvě etapy, běhěm nichž proběhne 69 koncertů pro 4 miliony
diváků. Ovšem druhá půlka turné dostala hořkou příchuť ve chvílí, kdy byl zpěvák obviněn
ze sexuálního obtěžovábí 13ti letého chlapce. Na toto téma bylo sepsáno nespočetně
článků a pravda tudíž pravděpodobně spadne do propadliště dějin.



Během alba Dangerous se Jackson rozešel s Quincy Jonesem a tak následující deska
byla očekávána se zatajeným dechem. Dokáže stále vyrobit hity? V červnu 1995 se
daočkali všichni odpovědi. Vyšlo album HIStory: Past, Present and Future - Book 1.
Jednalo se o 2 CD.Na prvním byla kompilace největších hitů od Off The Wall a na
druhém zcela nové písně. Z těch nejvýraznějších vyberme Scream (velmi úspěšný
duet se svojí sestrou Janet Jackson a také nejdražší videoklip všech dob - 7 milionů
dolarů), Earth Song a Stranger In Moscow.

Ovšem následující zpráva šokovala celou Českou Republiku.
Do vybraných měst, měla dorazit Jacksonova socha a sám
zpěvák řekl, že tam, kde se socha objeví, uspořádá koncert.
V momentě kdy se tedy objevila v Praze na Letné, všichni
čekali potvrzení domněněk. Potvrzení přišlo a ČR dostala
dokonce tu poctu, že zde bylo celé turné zahájeno (první a
poslední koncert jsou vždy brány jako symbolické). Koncert
se konal 7.9.1996. Během jeho návštěvy jistý bulvární časopis
napsal lživé zprávy o tom, že Jackson zneužívá malé děti.
Koncert byl tehdy málem zrušen.Toto období bohužel uzavřelo
jistou etapu. Po turné následovala dlouhá odmlka. Až v roce
2001 vyšlo album Invincible, ale společnost Sony Music
Michaelovo album sabotovala.Tím chtěla docílit aby jim Michael
prodal svůj podíl na ATV katalogu. Z alba bylo připraveno sedm
singlů, ale nakonec vyšli jen tři - You rock my world, Butterflies a Cry.


Jeho taneční schopnosti a veliký talent se projevovali už od
malička, nejvíce při písničkách Billie Jean, té době vymyslel
měsíční chůzi (moonwalk), ale prý se to naučil od kluků z ulice.
Další písnička Beat it.Tam je taková zajímavost, že vybral kluky
z nějakých gengů, aby se to hodilo k té písničce. Všichni byli
postaveni do trojhelníkového vzoru, aby šlo na všechny vidět.
Thriller, nejdražší videoklip, skvělá choreografie na které se
podílel i Michael.Prostě neuvěřitelné! Bad , tanec vypracovaný
do detailu. A další písničky........

BILLIE JEAN MOONWALK

Soukromý život

Jeho 1. manželka byla Lisa Marie Presley, dcera Elvyse Preslyeho, se kterou
se v roce 1975 seznámil.Svatba se konala v květnu 1994 v Dominikánské
republice.Manželé se odloučili v prosinci roku 1995 a rozvedlise v lednu roku
1996.Poté zůstali přátelé.
Účinkovala také v jednom z Michaelova videoklipů You Are Not Alone.

.

Podruhé se Michael oženil 14. listopadu roku 1996 (bez příprav ve svém
hotelovém pokoji) se zdravotní sestrou Deborah Jeanne Rowe (známou
jako Debbie Rowe), která mu porodila 2 děti: Paris (Michael Katherine)
Jackson (nar. 1998) a Prince Michaela (Josepha) Jacksona I (nar. 1997).
Krátce po umělcově smrti se v tisku objevily zprávy, podle nichž Rowe
přiznala, že Jackson není jejich biologickým otcem - pravda se však neví.
Manželé žili odděleně a rozvedli se po necelých třech letech roku 1999 s
tím, že Debbie přenechala Jacksonovi plné právo na opatrovnictví obou dětí.

Totožnost náhradní matky nejmladšího dítěte - Prince Michaela Jacksona II,
zvaného "Blanket" (nar. 2002) - je neznámá


Zajímavosti:
-vdětství byl s největší pravděpodobností psychicky i fyzicky týrán svým otcem.
I když mu počase odpustil a měl ho rád, nikdy mu neříkal ´tati´ , ale křestním
jménem ´Joseph´.
-Michael měl slabost pro společenské hry-jeho nejoblíbenějsí hrou byly Monopoly
-herec Macaulay Culkin (29), je známý hlavě ze sérií dětské komedie
"Sám doma", je kmotrem Michaelova prvního dítěte Prince.Zároveň mu také pomohl
s návrhy jeho zábavního parku NEVERLANDU , který sloužil hlavně pro děti (mnoho
druhů zvířat-taková menší ZOO, bazén...) Ale taky pro jeho soukromí a připomění
ztraceného dětství.
-za extrémě světlou barvu jeho kůže může nemoc zvaná Vitiligo
-Michael je od osmdesátých let vlastníkem části AVT katalogu, což je největsí
katalog práv na hudbu na celém světě!Vlastní tedy například většinu písní kapely
Beatles či Elevise Presleyho.
-pro kouzelníky "Siegfried and Roy" napsal píseň Mind Is The Magic
-Deska Invicible je nejdražší album, které bylo kdy natočeno
-V bookletu singlu Remember The Time je napsáno, že je tato píseň věnovaná
Dianě Ross
-Poslední scéna s Michaelem a jeho první ženou Lisou Marií ve videoklipu k songu
You Are Not Alone byla natočena bez jejich vědomí
-Praha vydělala na koncertu Michaela Jacksona v roce 1996 více než 4 miliony korun
-Michael mě dvě hvězdy na chodníku slávy


-Jednou v mládí mu prskla céva v plicích a málem se udusil
-Miloval Vánoce.Slavnostně nazdobený stromeček nechával stát v obýváku až do
poloviny února
-když byl malý, tak mu hodně lidí včetně jeho otce říkalo "Velký nos". Michel tuto
přezdívku nesnášel a proto si postupně nos nechával zmenšovat
- při natáčení reklamy na Pepsi colu, mu omylem ožehl vlasy "ohňostroj" .Kvůli toho
michael podstoupil další operace...
- aby mohl Michael jít ven nebo do kina, převlékal se do různých přestrojení, aby by
noznání, ale jednou ho nějaká prodavačka poznala.
- měl rád děti a nechtěl aby někde byla bída a nemoci a proto přispíval někalika miliony
dolarů.Třeba do nemocnic na děti hlavně vážnými a smrtelnými nemocemi.


Některé plastické operace a tetování:
- dolíček v bradě, propadlé tváře a oči jako mandle
( Michaelovy celoživotní sny)
- zvednutí špičky nosu a zúžení celého nosu
- spravení horního rtu.o této operaci Michael nechtěl, aby se
to někde rozneslo nebo se to někdo dozvěděl!
Tetování:obočí, oční víčka, rty...

Nemoci:
-Vitiligo
-Zvětšená prostata
-Polypy na střevech
-Artróza v počátečním stadiu

Další nápadnosti:
-Vpich po injekci na krční žíle
-Boční vývod pro únik moči
-Pohmožděniny na hrudníku
-Zlomená žebra
-Trhlina v žaludku
-Umělý nos (chyběla u něj protéza)


Soubor:Michael Jackson sculpture.jpg

- v září 1996 jedinkrát zazpíval v Praze a nad Letnou vztyčil
sochu sebe jako "nepřemožitelného"
- byl podezdříván ze zneužívání nezletilých chlapců, ale jeho
vina se nikdy neprokázala a taky to pravda ani nebyla
- byl podezdříván ze zneužívání nezletilých chlapců, ale jeho vina se nikdy
neprokázala a taky to pravda ani nebyla
- operacemi zpustošenou tvář si od poloviny 90.let zakrýval rouškou, protože
se nechtěl nakazit špinavým ovzduším
- v roce 2002 v Berlíně se ukazoval z hotelu svým fanouškům a málem mu
přitom z balkonu vypadl nejmladší syn Prince Michael II.(byla to náhoda)
- protože trpěl bolestmi následkem plastických operací, bral prášky a píchal
si různé injekce, hlavně do nohou, aby nešly vidět vpichy a kůže napadená infekcí
- ke konci života, kvůli rovnání vlasů měl jenom chmýří na hlavě a proto nosil paruky
-Michael však nebyl stále spokojen se svým vzhledem a tak podstupoval
další operace.(někdo tvrdí, že se chtěl podobat zpěvačce Dianě Ross)

Fotografie



Z KONCERTU


Z VIDEOKLIPU BLACK OR WHITE


Diskografie:
1972-Got to Be There
1972-Ben
1973-Music § Me
1975-Forever, Michael
1979-Off the Wall
1982-Thriller (nejprodávanější album)
1987-Bad
1991-Dangerous
1995-HIStory:Past, Present and
Future-Book 1
2001-Invincible
2009-Po jeho smrti se vydalo
DVD Michael Jackson
Number ones a THIS IS IT

Filmy:
1974-Free to Be...You§Me
1978-Čaroděj(na motivy
knihy Čaroděj ze země OZ
1981-Diana
1985-Other Lover
1986-Kapitán EO
1988-Moonwalker
2002-Muži v černém 2
2004-Miss trosečnice
2009-This Is It

Turné:
1987-1989-Bad World Tour
1992-1993-Dangerous World Tour
1996-1997-HIStory World Tour
(2009-This Is It)

Bratři: Jermaine, Tito, Marlon, Jackie, Randy, (Brandon zemřel při porodu)
Sestry: La Toya, Janet,
Otec: Joseph
Matka: Catherine
Dobří přátelé: princezna Diana, Brooke Shields, Elizabeth Taylor, Macaulay
Culkin, Diana Ross...
Děti: Paris 11, Prince Michael I 12, Prince Michael II 7 let

Anatomické údaje:




MICHAEL PŘIZNAL V INTERVIEW,ŽE MÁ NEMOC VITILIGO, TO ZNAMENÁ, ŽE SE MU
KŮŽE VYBĚLOVALA SAMA, POPRVÉ SKVRNAMA NA RUKÁCH A POTOM NA OBLIČEJI.

Ke konci svého života žil Michael v Las Vegas, kde
točíl novou desku a připravoval comeback.This Is It.

Zpěvákova smrt
Zemřel v padesáti letech na selhání srdce. 25. června 2009 zpěvák zkolaboval. Centrála rychlé zdravotní pomoci přijala telefonát ze zpěvákova domu ve 12:21 místního času. Když do domu
o devět minut později dorazili zdravotníci, tak již zpěvák nedýchal, byla u něj zjištěna srdeční
zástava a lékař se ho na místě před převozem do nemocnice pokoušel marně resuscitovat. Po převozu do nemocnice UCLA pak byl po několika neúspěšných pokusech o oživení prohlášen ve
14:26 místního času (t.j. 23:26 SELČ) za mrtvého. Příčinou náhlého úmrtí bylo předávkování propofolem, což je velmi silné sedativum.Jeho smrt byla po dlouhé době od jeho smrti prohlášena policií za vraždu. Za zpěvákovu smrt je údajně zodpovědný jeho osobní lékař Conrad Murray,
kterému Michael platil 2,7 milionu kč měsíčně.
Po umělcově smrti se objevily v bulvárních médiích zprávy o údajných "šokujících výsledcích pitvy",
ty však byly vzápětí popřeny. Začátkem října podalo BBC informace o závěru pitvy, podle nichž
měl Jackson silné srdce, jeho váha odpovídala výšce postavy a ačkoli mu údajně byla zjištěna
artritida a určité poškození plic, celkově se jevil jako zdravý padesátník, který byl schopný veřejné produkce.



smooth criminal











 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 prazacka jak poleno prazacka jak poleno | 20. srpna 2009 v 20:59 | Reagovat

a taky budu mocky ráda jestli to tadyk upravíš protože to tu máš moc hezké:-)

2 autor blogu autor blogu | 12. září 2009 v 11:35 | Reagovat

jak se vám tento článek líbí?pište

3 Paris Jackson Paris Jackson | Web | 2. října 2009 v 16:11 | Reagovat

je dobrej!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Click for a larger view